torsdag 7. april 2011

Draumar - anmeldelser

Heia Stavanger Aftenblad! Ikke bare gir Ingeborg Marie Jensen Draumar strålende kritikk, men de lar også en illustrasjon fra Draumar prege hele siden! Takker og bukker.

Da det kan se ut til at anmeldelsen ikke ligger på nettutgaven, siterer jeg noe av den her. Litt egenreklame må være lov på egen blogg: "En drøm av ei bok" begynner det med. Avslutningen:
"Elegant språk. Enkelt og poetisk i en litt andpusten stil, til tider nesten i stikkordsform. Illustrasjonene er bearbeidete naturfotografier som byr på overraskelser og humor hele tiden. Ganske enkelt strålende." Heia Gyrid og hennes språk!

Draumar har også blitt anmeldt av Barnebokkritikk.no Dette er en noe lenger og mer inngående anmeldelse som også har sine kritiske vurderinger. Det er lov og bra og jeg må gi anmelderen Målfrid Mehl rett i noen punkter ang illustrasjonene, og da særlig i at noen detaljer i bildene muligens blir for små på trykk. Det er alltid en fare når man lager illustrasjonene på skjerm og kan zoome ut og inn, at man faller for fristelsen til å legge inn for små elementer som ikke fungerer så godt på trykk.
Hyggelig i denne anmeldelsen er at den samtidig er en strålende anmeldelse av Finn!, vår forrige bok. Som forøvrig ikke ble anmeldt på Barnebokkritikk.no ...

3 kommentarer:

 1. Gratulera med god omtale:)
  Er kjekt når dei tek med illustrasjonane. Dei er jo ein Stor del av barnebøker som det ikkje vert lagt så stor vekt på i omtalar.

  Eigenreklame er alltid lov, kan ikkje rekna med alle andre. Dei driv sikkert berre med eigenreklame dei og:)

  Tudeldu!

  SvarSlett
 2. Og der var Draumar i hus!
  Eg veit ikkje kven so gledar seg mest, borna eller eg:)

  SvarSlett
 3. Det var hyggelig! Jeg håper dere alle blir fornøyde og får sove godt.

  -pR

  SvarSlett